Outplacement en Re-integratie 

Moet u op zoek naar een andere functie of baan voor één van uw medewerkers? Vormt verzuim een probleem binnen uw organisatie? Fooqus heeft verschillende diensten op het gebied van outplacement, re-integratie en verzuim die het antwoord geven op uw vraag.

Outplacement 

Moet u gedwongen afscheid nemen van één of meerdere medewerkers? Dan is outplacement iets voor u. Outplacement is de professionele ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe functie. Fooqus biedt outplacementtrajecten op maat, die de kans op het vinden van een nieuwe baan aanzienlijk vergroten. Door onze uitstekende marktkennis en uitgebreide netwerk te combineren met een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak, kunnen we ook uw medewerker(s) succesvol begeleiden naar nieuw werk.

 

Meer weten? Download de brochure Outplacement

Re-integratie spoor 2 

Kan een medewerker door omstandigheden zijn huidige functie niet meer uitoefenen en heeft u ook geen ander werk voor hem binnen uw organisatie? Dan verlangt de wet dat u met hem op zoek gaat naar een baan buiten uw bedrijf (re-integratie spoor 2). Fooqus begeleidt deze externe re-integarietrajecten en zorgt ervoor dat uw medewerker zo snel mogeljik aan de slag kan in een passende baan bij een andere werkgever. Dankzij onze arbeidsmarktkennis, uitgebreide netwerk en onze individuele en vooral positieve aanpak is succes in veruit de meeste gevallen verzekerd!

 

Meer weten? Download de brochure Re-integratie spoor 2

Re-integratie ZW/ WIA (IRO) 

Bent u langdurig ziek geweest of gedeeltelijk arbeidsongeschikt en gaat u weer aan het werk? Dan is het vaak lastig om een nieuwe functie of baan te vinden. Een re-integratietraject kan dan nodig zijn. Met een individuele re-integratieovereenkomst (IRO) kunt u zelf uw re-integratietraject regelen en zelf een re-integratiebedrijf kiezen. Fooqus is zo'n re-integratiebedrijf en helpt u zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Het UWV betaalt dit re-integratietraject en wij verbeteren uw perspectief op het vinden van werk aanzienlijk.

 

Meer weten? Download de brochure Re-integratie ZW / WIA (IRO)

Loopbaanbegeleiding 

Als de carrière van een medewerker in het slop dreigt te raken, kan loopbaanonderzoek en -advies van Fooqus uitkomst bieden. We onderzoeken de (door)ontwikkelmogelijkheden van een medewerker en kijken hierbij nadrukkelijk naar diens persoonlijke competenties en talenten en naar de mogeljkheden binnen de organisatie. Zo helpen we om de volgende stap te zetten in uw carrière en leveren we een duurzame bijdrage aan uw ontwikkeling en aan de ontwikkeling van uw organisatie.

 

Meer weten? Download de brochure Loopbaanbegeleiding

Beroepenoriëntatie 

Werk vinden is al lastig genoeg. De juiste baan vinden is nog een stuk lastiger. Met de dienst beroeps- en arbeidsmarktoriëntatie helpt Fooqus werkzoekenden hun loopbaanmogelijkheden te verkennen. Hierbij wordt gekeken naar competenties en vaardigheden, maar ook de mogelijkheden die de arbeidsmarkt biedt. Door naar zowel de

persoon als de markt te kijken, kunnen we iemands kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

 

Meer weten? Dowload de brochure Beroepenoriëntatie.

Begeleiding bij burn-out 

Een burn-out is één van de belangrijkste oorzaken van langdurig ziekteverzuim. Een goede begeleiding van een werknemer met een burn-out is van vitaal belang om hem weer geheel of gedeeltelijk aan het werk te krijgen en te houden. Fooqus heeft een speciaal 5-stappenprogramma ontwikkeld om medewerkers met een burn-out optimaal te revitaliseren en duurzaam te laten terugkeren naar werk. Dit programma kan óók als preventief worden ingezet om een dreigende burn-out af te wenden.

 

Meer weten? Download de brochure Begeleiding bij burn-out.