Loopbaanbegeleiding 

Carrière in het slop? Tijd voor een volgende stap?

Loopbaanbegeleiding helpt werknemers de juiste keuzes te maken in hun carrière.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding concentreert zich op het zo goed mogelijk invullen van functies binnen bedrijven. Centraal daarin staan de vragen of medewerkers wel gelukkig zijn en goed functioneren in hun huidige beroep en functie. Loopbaanbegeleiding draait niet alleen om het ontdekken van de competenties en vaardigheden van een medewerker, maar ook om zijn wensen. Een helder inzicht hierin verschaft werkgever én werknemer een goede basis om de juiste loopbaankeuzes te maken.

 

Hoe ziet een loopbaantraject er uit?

Loopbaanbegeleiding bestaat uit loopbaanonderzoek en loopbaanadvies. Voor het onderzoek maken we regelmatig gebruik van ons eigen online assessment. Dit assessment is opgebouwd uit tientallen tests, wetenschappelijk onderbouwd en beschikbaar voor VMBO tot en met WO niveau. Hierbij krijgen wij inzicht in de intellectuele capaciteiten, persoonlijke kwaliteiten, inter-persoonlijke kwaliteiten, management en stijl van leidinggven. De competentiescores geven een glashelder inzicht in iemands competenties, affiniteiten en valkuilen. Het assessment dient als uitgangspunt

voor het verdere loopbaantraject, dat bestaat uit individueel onderzoek, coaching en advies.

 

Loopbaanonderzoek mondt uit in een richtinggevend loopbaanadvies, dat aansluit bij de persoonlijkheid, capaciteiten en wensen van de werknemer en zoveel mogelijk rekening houdt met de mogelijkheden bij de huidige werkgever. Op die manier kunnen werkgever en werknemer zich heroriënteren op de huidige functie en binnen de mogelijkheden op

zoek gaan naar alternatieve functies. Hierbij wordt ook gekeken naar een eventueel opleidingsplan.

 

Loopbaanbegeleiding is maatwerk. Toch willen we u een idee geven hoe een loopbaantraject eruit kán zien:

  • In het oriënterend gesprek maken we kennis en verhelderen we de vraagstelling en dienstverlening.
  • Tijdens een intakegesprek kijken we naar het arbeidsverleden, inventariseren we wensen en mogelijke knelpunten en definiëren we (traject)doelen. De werknemer gaat thuis aan de slag met biografische opdrachten.
  • In een vervolggesprek wordt de levensloop besproken en komen mogelijke issues, valkuilen en uitdagingen boven tafel. In de tussenliggende periode wordt het online assessment afgenomen.
  • In het volgende onderhoud staan de persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en carrièreankers centraal. Vervolgens gaan we ruimte creëren om tot bloei te komen – waar liggen iemands passies?
  • In het volgende richtinggevende gesprek kijken we naar iemands droombaan. Is deze haalbaar en wat moet iemand daarvoor doen? De kandidaat gaat aan de slag met arbeidsmarkt gerichte opdrachten.
  • Tot slot volgt het persoonlijk actieplan en afstemming over de eindrapportage in een eindgesprek.

 

Waarom Fooqus?

Fooqus helpt mensen bij het terugkeren naar of het vinden van werk. Daarin onderscheiden wij ons door onze pragmatische aanpak en persoonlijke en positieve benadering. Ons doel is mensen (duurzaam) revitaliseren. Onze kennis van de arbeidsmarkt en grote netwerk in combinatie met onze activerende aanpak zorgen ervoor dat we bijzonder succesvol zijn in wat we doen. Ruim 75% van onze cliënten keert duurzaam terug naar werk of vindt een nieuwe baan.