UWV Traject naar werk 

Met een individuele re-integratieovereenkomst (IRO) kunt u zelf de regie voeren over uw re-integratietraject en mag u zelf een re-integratiebureau uitkiezen dat u hierbij begeleidt. Fooqus is dan een goede keus.

Wat is een individuele re-integratieovereenkomst?

Een individuele re-integratieovereenkomst (IRO) is een alternatief voor een gewoon re-integratietraject via het UWV en biedt werklozen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten betere perspectieven op het vinden van werk. Iedereen die een uitkering van het UWV krijgt en van wie is vastgesteld dat hij een re-integratietraject nodig heeft om weer aan het werk te komen, komt in principe in aanmerking voor een IRO. Een IRO is specifiek bedoeld voor mensen die hun re-integratietraject in eigen hand willen nemen en liever vandaag dan morgen weer aan de slag willen.

 

Hoe ziet een individueel re-integratietraject er uit?

Geef bij uw Re-integratiebegeleider of Arbeidsdeskundige van het UWV aan dat u zelf uw reintegratietraject wilt regelen en neem contact op met Fooqus. Wij begeleiden uw aanvraag en stellen samen met u een re-integratieplan op.

Als het UWV uw aanvraag goedkeurt, start het traject.

 

Fooqus begeleidt uw hele re-integratietraject. Dat betekent dat wij u adviseren en begeleiden bij het verkennen van uw kansen, het oriënteren op de arbeidsmarkt en natuurlijk het gericht zoeken naar werk en het bemiddelen hierin, waarbij wij ons grote en diverse netwerk inzetten. Ook vergroten wij uw kansen op het vinden van een baan met gerichte trainingen, zoals sollicitatietraining.

 

Geïnteresseerd in een baan in de productie en procesindustrie?

Een extra reden om voor Fooqus te kiezen, zijn onze leer-werktrajecten in de productie- en procesindustrie. Hiervoor werken wij samen met Vaktalent, erkend praktijkopleider voor deze branche. Ben je gemotiveerd, heb je een achtergrond in de techniek, beschik je over een goede rekenvaardigheid en een goede beheersing van de Nederlandse taal (begrijpend lezen)? Ben je bovendien fulltime inzetbaar en bereid in ploegendiensten te werken? Dan kom je

mogelijk in aanmerking voor een leerwerktraject. Op deze manier hielpen wij de afgelopen twee jaar al 150 mensen aan een baan als procesoperator! Waar loop je tegen aan? Wat heb je nodig?

 

Interventie UWV-cliënten

Voor cliënten met een ziektewetuitkering waarbij het UWV de arborol vervult, hebben we een speciaal voortraject om de haalbaarheid van de cliënt te testen. Dit traject bestaat uit een capaciteitentest, één of meerdere bedrijfsbezoeken

(sectorverkenning). Op deze manier wordt de geschiktheid en motivatie van de cliënt voor de functie van procesoperator en twee alternatieve functies getest.

 

Waarom Fooqus?

Fooqus helpt mensen bij het terugkeren naar of het vinden van werk. Daarin onderscheiden wij ons door onze pragmatische aanpak en persoonlijke en positieve benadering. Ons doel is mensen (duurzaam) revitaliseren. Onze kennis van de arbeidsmarkt en grote netwerk in combinatie met onze activerende aanpak zorgen ervoor dat we bijzonder succesvol zijn in wat we doen. Ruim 75% van onze cliënten keert duurzaam terug naar werk of vindt een nieuwe baan.