Re-integratie spoor 2 

Als een werknemer door omstandigheden niet meer kan terugkeren binnen uw organisatie, verwacht de wet van u dat u hem helpt bij het zoeken naar werk bij een andere werkgever.

Wat is re-integratie spoor 2?

Kan een werknemer door bijvoorbeeld ziekte zijn huidige functie niet meer uitoefenen of verdwijnt de functie door een reorganisatie? En zijn er ook geen andere mogelijkheden voor hem binnen uw bedrijf? Dan moet u er samen met uw werknemer voor zorgen dat hij op een zo kort mogelijke termijn een passende baan vindt binnen een andere organisatie. Externe re-integratie, of re-integratie spoor 2 heet dat.

 

Als re-integratiebedrijf adviseert en begeleidt Fooqus werkgever en werknemer bij deze externe re-integratietrajecten.

 

Hoe ziet een re-integratietraject er uit?

Een re-integratietraject duurt zes maanden en bestaat naast jobhunting – via de bekende kanalen en binnen het eigen netwerk – en arbeidsbemiddeling uit intensieve begeleiding en coaching. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een cv, schrijven van een motivatiebrief en voorbereiden op het sollicitatiegesprek.

 

De coach heeft intensief (persoonlijk) contact met de werknemer, beginnend bij het intakegesprek en brengt regelmatig verslag uit aan u als werkgever. De intensieve coaching in begeleiding in combinatie met onze no-nonsense aanpak vergroten de slagingskans op het snel vinden van passend werk aanzienlijk.

 

Bovendien fulltime inzetbaar en bereid in ploegendiensten te werken? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een leer-werktraject. Op deze manier hielpen wij de afgelopen twee jaar al 150 mensen aan een baan als procesoperator!

 

Waarom Fooqus?

Fooqus helpt mensen bij het terugkeren naar of het vinden van werk. Daarin onderscheiden wij ons door onze pragmatische aanpak en persoonlijke en positieve benadering. Ons doel is mensen (duurzaam) revitaliseren. Onze kennis van de arbeidsmarkt en grote netwerk in combinatie met onze activerende aanpak zorgen ervoor dat we bijzonder succesvol zijn in wat we doen. Ruim 75% van onze cliënten keert duurzaam terug naar werk of vindt een nieuwe baan.