CV’s krijgen slechts 6 seconden 

Een curriculum vitae krijgt zes seconden om een recruiter te overtuigen. Toch zeggen ze veel langer te besteden aan het bestuderen van cv’s.

De meeste recruiters zeggen minstens vier minuten te besteden aan het bestuderen van een cv, maar onderzoek met eye-tracking van consulent TheLadders wijst uit dat ze in de praktijk maar een paar seconden nodig hebben om te bepalen of een sollicitant geschikt is voor een vacature. Volgens de onderzoekers geeft dit aan dat prioriteiten stellen in een cv van groot belang is.

 

 

Relevante informatie

Volgens de onderzoekers vinden recruiters in een professioneel opgesteld cv sneller de cruciale informatie dan in een gewone sollicitatie of een online profiel. Hierbij wordt opgemerkt dat online profielen vaak foto’s bevatten die recruiters afleiden: “Foto’s hebben een natuurlijke aantrekkingskracht op het menselijk oog, wat de recruiter ervan afhoudt om de relevantste informatie, zoals ervaring en vaardigheden, te vinden,” aldus TheLadders.

 

 

Details

80 procent van de zes seconden wordt besteed aan de naam, de huidige functie en het huidige bedrijf, vroegere functies en bedrijven, de start en het einde van de voorafgaande betrekkingen, de start en het einde van de huidige betrekking en het gevolgde onderwijs van de sollicitant. “Daarbuiten gebeurt niet veel meer dan een oppervlakkige scan naar sleutelwoorden die betrekking zouden kunnen hebben op de openstaande betrekking,” volgens de onderzoekers. Aanvullingen als een begeleidende brief of andere details op een cv krijgen amper aandacht en hebben dus weinig invloed.

 

 

[Bron]