Werkgever neemt zieke werknemer wél serieus

29-10-2013 - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn het niet eens met de kritiek van de FNV dat werkgevers zieke werknemers niet serieus nemen. Dat zeggen de ondernemingsorganisaties in reactie op een FNV-rapport over het meldpunt Verzuimbegeleiding van de vakcentrale. Als werkgevers druk uitoefenen op zieke werknemers om snel weer aan de slag te gaan, gaat het om uitzonderingen, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

 

Weer aan de slag als het kan

Volgens de FNV schenden werkgevers, verzuimbureaus en bedrijfsartsen op grote schaal de privacy van zieke werknemers. De bedoeling zou zijn om hen weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. 'Natuurlijk willen werkgevers dat medewerkers weer snel aan de slag gaan, maar wel pas als dat kan. Werkgevers willen geen half zieke werknemers op de werkvloer, die zijn ook helemaal niet productief', stellen de ondernemingsorganisaties.

 

Geen medische gegevens

Zij weerspreken dat werkgevers erop uit zijn om de medische gegevens van zieke werknemers te achterhalen. 'Daarin zijn ze niet geïnteresseerd. Ze willen alleen maar weten wanneer werknemers weer fit zijn.'

Bron: VNO-NCW